• Nový vstup do rodinného domu, Bernolákovo

Nový vstup do rodinného domu, Bernolákovo

Klienti kúpili starší rodinný dom z 90-tych rokov, ktorý im v mnohých ohľadoch vyhovoval a zásadnú rekonštrukciu neplánovali. Veľkú výhradu však mali voči hlavnému vstupu, ktorý viedol cez suterén. Hľadali sme teda miesto vstupu, ktoré by bolo na úrovni prízemia, vhodné z exteriérového pohľadu a s vhodnou nadväznosťou na vnútornú dispozíciu. Dohodli sme sa na vstupe cez loggiu a pôvodne hosťovskú izbu, ktoré sú orientované k vjazdu na pozemok. Priestor pred domom je svahovitý a veľmi členitý, navyše je tam vybudovaný vjazd do garáže v suteréne s masívnym prestrešením. Preto sme sa rozhodli pre oveľa priestrannejší vstup, ako sme pôvodne zamýšľali. Toto riešenie vyžadovalo zrušenie jestvujúcich striešok nad vjazdom a očistilo tak rodinný dom na jeho pôvodný objem. Novou konštrukciou sme sa snažili opätovne tento objem nezväčšiť. Pred loggiu sme predsadili veľkorysú terasu, ktorá čiastočne zastrešuje vjazd do garáže a zároveň vytvára príjemný a priestranný vstupný priestor. Nosná konštrukcia aj podlaha sú v kombinácii drevo a oceľ. Hosťovská izba bola logicky adaptovaná na vnútornú predsieň so šatňovou skriňou.